Warning: Creating default object from empty value in /home/helsinkipaleo/helsinkipaleo.com/wp-content/themes/boldnews/functions/admin-hooks.php on line 160

Helsinki Paleon Podcast 6. jakso

 

Helsinki Paleon Podcastin kuudes jakso on ladattavissa ja kuunneltavissa alla olevasta linkistä sekä iTunesista. Podcastissa ovat äänessä Olli Sovijärvi ja Jaakko Savolahti.

Pääset lataamaan ja kuuntelemaan Podcastin tästä linkistä. Voit kuunnella jakson suoraan soundcloud.comista tai ladata sen “Download” nappulasta hiiren oikealla napilla klikkaamalla ja valitsemalla “Tallenna kohde levylle…” tai “Save target as…” tms.

Tulevissa podcast-jaksoissa jatkamme kuuntelijoiden kysymyksiin vastaamista. Voit kirjoittaa omasi kommentteihin tai lähettää sen osoitteeseen helsinkipaleo@gmail.com (laita kysymysviestin otsikkoon isolla PODCAST ja sen perään oman kysymyksesi aihe). Podcast-jaksot ilmestyvät aina kuukauden ensimmäisenä keskiviikkona. Lähetä siis oma kysymyksesi osoitteeseen helsinkipaleo@gmail.com!

“Tracklist”:

[0.00] Kuulumiset, luennot, ruokapäiväkirja, Hyvinvointiviikonloppu @ NamiNamaste, akupunktio.
[9.58] Cold Termogenesis / kylmä-adaptaatio, Dr. Kruse, leptiini,
melanokortiini-polku.
[24.30] Parent Essential Oils, omega-3:6, krooninen inflammaatio.
[30.48] Puuttuvat kuukautiset ja paleo.
[35.30] EPA- ja DHA-rasvahappojen määrä, proteiinisynteesi, kalaöljy.
[47.19] Gluteeniherkkyyden testaaminen, FODMAP, Vaaralliset viljat -kirja.
[57.23] Veri ravintona ja paleo.

Linkit:

Jack Krusen Cold Termogenesis / kylmä-adaptaatio teksti. Siihen liittyvät julkaisut (Selective cryolysis: a novel method of non-invasive fat removal ja Uric acid and glutathione levels during short-term whole body cold exposure) sekä Ray Cronisen TED-video.

Mark Sissonin kylmävesiterapiapostaus.

Green Pasturen fermentoitu kalanmaksaöljy.

Reijo Laatikaisen gluteeni- ja viljaherkkyysteksti.

Kaisa Jaakkolan gluteeniherkkyystesti edullisesti -teksti.

 

cialis ceannaigh

12 vastausta kenelle “Helsinki Paleon Podcast 6. jakso”

 1. Ossi K #

  Verta saa kyllä melkein jokaisesta isosta kaupasta, ne on pakasteina siellä lihojen seassa. Hyvää ruokaa siitä saa tehtyä, ongelmana näkisin enemmänkin sen, että veri sisältää runsaasti rautaa ja miehillä varsinkin sitä voi saada turhan paljon.

  03/05/2012 at 07:07 Reply
  • Thanks Ossi, hyvä huomio!

   Näköjään sitä on tullut mentyä “verilaput silmillä” ja tullut missattua kokonaan. Tosin kulinaristisesta näkökulmasta en vieläkään oikein keksi miksi haluaisin syödä verta. Rauta-aspekti on myös erittäin hyvä!

   03/05/2012 at 13:39 Reply
 2. Rva Kuiva ja Hapan #

  Hei Olli ja Jaakko. Minä olen kuin protyyppi tuohon C.Kesslerin närästys teoriaan, 30 v. ura sillä saralla takana. Oireet taas oiken röyhähtivät esiin kun jouduin pääsisiäisen jälkeen ottamaan kaksi vahvaa antibioottikuuria flunssan jälkitauteihin. Refluksitautia ja sen seurannaisia maha-suolikanavan oireita hoidan nyt toivorikkaana päivittäisellä hapankaalilla, Biolatten Enzymeilla,- Boulardilla , – Originalilla, Solgarin suolahappo+pepsiinillä ja vielä Probi Magella /Swe, Apteekissa katsoivat kuin “hapotnaamalle”- kostajaa, kun kysyin suolahappotabletteja. Eivät olleet kuulleetkaan sellaisista “mihin sellaisia tarvitsette”, kuului tuimailmeinen kysymys. Ostin sitten hätäpäissäni sieltä tälläisen purkin,valmistaja Recip / Hypochyllin 300 mg, Uskaltaakohan tälläistä käyttää ja onko sillä mitään lisäarvoa tässä tapauksessa ja sama kysymys Pascoejauhesta onko siitä mitään lisäarvoa refluksivaivaan ? Kiitos Podcasteista ja kaikesta muustakin mitä tämän Paleon ympärillä työstätte ja tiedotatte. Teette tärkeää työtä suomalaisten paremman terveyden ja laadukkaamman elämäntason eteen. Kiitos pojat.

  11/05/2012 at 21:08 Reply
  • Hei, kiitos palautteesta! :)

   Jos sulla on jo käytössä Solgarin HCl+pepsiini, en välttämättä näe enää syytä lisäsuolahapolle erillisenä valmisteena (Hypochylin). Toki jos epäilet, että tarvitset lisää suolahappoa etkä halua enempää pepsiiniä, voi tämä toimia ohessa.

   Pascoe-jauhe tasapainottaa happo-emästasapainoa, mutta en usko että on hirveän suurta merkitystä refluksivaivan paranemiseen. Toki voi hetkellisesti kyllä lievittää oireita. Jos muuten tuntuu, että et saa ravinnosta tarpeeksi emästä, voi Pascoe olla hyvä lisä.

   16/05/2012 at 10:22 Reply
   • Rva Kuiva ja Hapan #

    Kiitos vastauksesta. Maha/suolistokin voi jo paremmin ja Paleo toimii.

    20/05/2012 at 19:40 Reply
 3. Unohtuks lisää se kaisa jaakkolan artikkeli?

  12/05/2012 at 19:33 Reply
 4. Terrrve!

  Kysymys numero 1: Mielenterveyden ja Paleo-ruokavalion yhteys?

  Kysymys numero 2: Näin luomu- ja paleoruokaan perehtyneenä, hyvällä tavalla erehtyneenä, tutustuin villilintujen muniin. Ystäväni toi minulle Suomenlinnan läheisyydestä muutaman eettisesti erittäin tarkkaan valitun villilinnun munan. Onko teillä kokemuksia tämänkaltaisen ravinnon käytöstä, ja jos on, niin millaisia? Ravintoarvot suhteessa luomukananmuniin?

  Joona

  25/05/2012 at 22:39 Reply

Kaikuja netissä

 1. Ruokakankkusta « Sirkan soppi - 02/05/2012

  […] kuulalla, mutta ihan jees niinkin. Lisäksi huomasin sopivassa välissä uuden HelsinkiPaleon podcastin tulleen ja sitä kuunnellen tuli pitkästä aikaa veneteltyä kunnolla. Share […]

 2. Helsinki Paleo Podcast – Episode 6 | Integral Life by OlliS - 03/05/2012

  […] Helsinki Paleon Podcast 6. jakso […]

 3. Oletko kiinnostunut paleosta? | Paleonurkka - 30/08/2012

  […] jakso  2. jakso  3. jakso  4. jakso  5. jakso  6. jakso  7. jakso  8. jakso  9. […]

Jätä vastaus