Mitä leireillä tehdään?

Luonnollisen liikkumisen leirillä opit liikkumaan ihmisille luontaisilla tavoilla ja tyyleillä, joiden avulla ihmislaji on liikkunut satojen tuhansien vuosien ajan maastosta ja tilanteesta riippuen. Luonnollisen liikkumisen on tarkoitus olla mahdollisimman hyvin juuri kyseiseen tilanteeseen ja sen edellyttämiin liikkumistarpeisiin sovitettua. Siksi Luonnollinen liikkuminen on energiatehokasta ja loukkaantumisia ehkäisevää.

Leirillä harjoittelet Luonnollisen liikkumisen elementtejä osaavan ohjaajan kanssa. Luonnolliseen liikkumiseen kuuluu muun muassa paljasjalkajuoksua, neljällä raajalla liikkumista, kiipeämistä, painavien esineiden nostamista, kantamista ja heittämistä sekä hyppäämistä ja tasapainoilua.

Luonnollinen liikkuminen soveltuu kaikille nykyisestä fyysisestä kunnosta riippumatta. Kaikki harjoitukset voidaan skaalata sinulle sopiviksi, jolloin harjoittelu on mielekästä, turvallista ja mikä tärkeintä: erittäin hauskaa!

Saat paljon henkilökohtaista huomiota ja ohjausta. Tämän mahdollistaa ryhmän pieni koko, enintään kahdeksan osallistujaa.

Koet upean, kokonaisvaltaista hyvinvointia tukevan elämyksen luonnon helmassa, luonnollista liikkumista harjoitellen ja luonnollista ruokaa syöden.

Leiri sisältää paljon hauskaa ja tehokasta treeniä, herkullista ruokaa, luontoa ja leppoisaa yhdessä oloa!

Lue tästä aikaisemmista leireistä:

* Lepoleiri on rauhoittava ja elvyttävä viikonloppu luonnon keskellä, hyvässä seurassa, ravitsevan ruuan äärellä. Tarkemman kuvauksen leiristä näet tästä: Lepoleiri Lohjansaaressa

Ohjaaja

Jaakko Savolahti

Jaakko Savolahti, Luonnollisen liikkumisen konseptin Suomessa lanseerannut helsinkiläinen personal trainer. Jaakko on Luonnollisen liikkumisen konseptin Suomessa lanseerannut helsinkiläinen personal trainer ja Suomen ensimmäinen sertifioitu Movnat-ohjaaja. Jaakon kirjoituksia ruokavaliosta, elämäntavoista ja kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista voit lukea osoitteesta helsinkipaleo.com ja hänen personal trainer-sivustonsa löydät osoitteesta jaakkosavolahti.com

Kuvia aiemmilta leireiltä


Leiri oli loppukesän retriitti. Temmeltämistä metsässä, kopittelua sorakuopassa ja juoksentelua pellon keskellä ilta-auringossa - kaikkea mistä aikuinen betoniviidakossa jää paitsi. Ihan kuin lomalla kesämökillä, mutta ammattitaitoisen isännän ohjauksessa ja kestitettävänä. Two thumbs up! -Pekka Holma, Valokuvaaja


Hyödyt

Leiriltä saat uuden näkökulman todelliseen funktionaaliseen harjoitteluun: opit minkälaisia liikkeitä ja liikeratoja ihmiskeho on evoluution tuloksena tottunut hyödyntämään. Näitä liikkeitä harjoitellessa opetat kehosi osille miten niiden kuuluu oikeasti toimia yhdessä tuottaakseen tehokasta, turvallista ja hyvältä tuntuvaa liikettä.

Opit soveltamaan leirillä harjoiteltuja tekniikoita ja liikkumismuotoja omassa harjoittelussasi, paikasta ja sen tarjoamista mahdollisuuksista riippumatta. Leirin jälkeen pystyt muodostamaan mielekkäät harjoitukset missä tahansa ympäristössä, aarniometsästä omaan olohuoneeseesi!

Saat helposti arkeen sovellettavaa tietoa luonnollisesta, kokonaisvaltaista hyvinvointia tukevasta ruokavaliosta ja elämäntavoista.

Ruokailu

Leirillä syödään yhdessä valmistettua, tuoreista raaka-aineista koostuvaa herkullista ruokaa. Ruokavalio koostuu laadukkaista eläinkunnan tuotteista ja tuoreista kasviksista. Esimerkiksi lihasta, kalasta ja kananmunista sekä paikallisista kasviksista saatavuuden mukaan. Ehkäpä mukaan mahtuu myös mökkirannasta juuri pyydettyä kuhaa!

Sijainti

Leiri järjestetään Lohjansaaren vehreissä maisemissa suomalaisella kesämökillä. Mökillä on oma suojainen, hyvin uimiseen soveltuva ranta ja tilavan rantasaunan pehmeät löylyt tuottaa perinteinen puulämmitteinen Aito-kiuas.


Harjoitukset

Leirillä harjoitellaan monipuolisesti sellaisia liikkumistapoja ja –tyylejä, joita saatamme kohdata missä tahansa ympäristössä liikkuessamme, niin arjessa kuin mahdollisissa hätätilanteissakin. Näitä ovat muun muassa hyppääminen ja laskeutuminen, kiipeäminen, neljällä raajalla liikkuminen usealla eri tavalla, paljasjalkajuoksemisen tekniikka, erilaisten esineiden nostaminen, kantaminen ja heittäminen sekä tasapainoilu. Harjoitusten pääpaino on oikean tekniikan harjoittelussa. Opeteltuja tekniikoita myös sovelletaan käytäntöön erilaisia yhdistelmäharjoituksia tehden, joiden aikana syke nousee ja hengästyy.

Ryhmän pieni koko, maksimissaan kahdeksan osallistujaa, takaa sen, että jokainen osallistuja saa paljon henkilökohtaista ohjausta ja huomiota. Tämä mahdollistaa nopean kehittymisen ja tekniikoiden tehokkaan oppimisen.

Leirin käytyäsi sinulla on hyvät eväät Luonnollisen liikkumisen omatoimiseen harjoitteluun missä tahansa ympäristössä.


Leirillä muistin, miksi lapsuus oli niin maagista. -Meri Pekkanen, toimintaterapeutti


Ruokailu

Leirillä syödään tuoretta luonnollista ravintoa, joka on koostettu niin sanotun paleoruokavalion mukaisesti. Paleoruokavalio sisältää niitä ruokia, joihin me ihmiset olemme evoluution kautta geneettisesti parhaiten sopeutuneita, esimerkiksi lihaa, kalaa ja riistaa, kasviksia, hedelmiä ja marjoja sekä pähkinöitä. Paleoruokavalion on havaittu olevan erityisen terveellinen ja edullinen myös painonhallinnan näkökulmasta. Ruokavaliosta voit lukea lisää Helsinki Paleon sivuilta osoitteesta www.helsinkipaleo.com.

Aamun aloitamme ravitsevalla aamiaisella. Päivän treenien välissä nautimme lounaaksi kylmän mutta ravitsevan ja herkullisen aterian. Illallisella nautiskelemme ison aterian, joka nujertaa päivän harjoituksista aiheutuneen nälän ja jolla jaksaa aamuun asti.

Ruuat valmistetaan ja astiat tiskataan osallistujien kanssa yhteistyössä, edelleen vahvistaen yhteisöllistä kokemusta.

Leirillä ei ole mahdollisuutta tarjoilla erikoisruokavalioita. Jos sinulla on vakavia allergioita, ilmoita niistä järjestäjille ilmoittautumisen yhteydessä ja katsomme parhaamme mukaan, miten voimme hoitaa asian.


Vaikka olen aina tykännyt olla luonnossa ja viettänyt siellä aikaa, tunsin luonnollisessa liikkumisessa itseni ensimmäistä kertaa jotenkin konkreettisesti osaksi luontoa. Sen jälkeen olen saanut aivan uudenlaisia elämyksiä irti ihan tavallisista puistoista ja vaikkapa kaupungin keskellä sijaitsevista pienistä metsätilkuista." -Mikko Savolahti, tutkija


Sijainti

Leiri järjestetään Lohjansaaren vehreissä maisemissa. Majoittumista varten on käytössä normaali suomalainen kesämökki, jossa on sähköt ja juokseva vesi sekä aittarakennus, jossa on sähköt. Jokaiselle osallistujalle tai osallistuvalle pariskunnalle on oma sänky. WC on metsän siimeksessä oleva miellyttävä ja tilava ulkopuucee. Mökillä on oma suojainen, hyvin uimiseen soveltuva ranta ja tilavan rantasaunan pehmeät löylyt tuottaa perinteinen puulämmitteinen Aito-kiuas.

GSM-puhelimet toimivat mökillä, mutta siellä ei ole nettiyhteyttä. Viikonloppuna on tarkoitus nauttia luonnosta ja rauhasta, joten toivomuksena olisi mahdollisimman vähäinen sähköisten vempeleitten räplääminen. Jätä mieluiten tietokoneet ja tabletit kotiin ja nauti hetkinen elämästä ilman niitä.

Nukkumispaikkoja on vaihtelevasti parisängystä vuodesohvaan. Oman nukkumispaikkansa saa valita ilmoittautumisjärjestyksessä, kuitenkin kokonaisjärkevyys säilyttäen, eli pariskunnat parisänkyyn ja yksittäiset osallistujat yksittäisiin sänkyihin jne.

Mökille pääsee kätevimmin omalla autolla. Ajomatkaa kertyy Helsingistä noin tunti ja vartti, Tampereelta 2h 30min ja Turusta 1h 45min. Ekologisuutta arvostava järjestäjä on mielellään mukana organisoimassa kimppakyytejä osallistujille. Linja-autolla lähimmät määränpäät ovat Lohja ja Virkkala, joista järjestävä taho voi käydä hakemassa osallistujat Lohjansaaren mökille. Ilmoittautuneille toimitetaan ajo-ohjeet lähempänä leirin alkua.

Leirit pidetään Lohjan läheisyydessä, Lohjasaarella.

Leiri oli elämää mullistanut oivallus siitä, miten kokonaisvaltainen henkinen ja fyysinen vaikutus metsän siimeksessä treenaamisella on. Kuin jumppatunti ja terapiasessio yhdessä! -Juha Rouvinen, toimitusjohtaja


Vaatimukset osallistujille

Luonnollinen liikkuminen soveltuu kaikille nykyisestä fyysisestä kunnosta riippumatta. Leirillä harjoitellaan monipuolisesti kaikkia raajoja käyttäviä liikuntamuotoja ja -tapoja, kuten juoksua, kiipeilyä ja ryömimistä, joten osallistujilta odotetaan tiettyä valmiutta monipuoliseen liikkumiseen. Kaikki liikkeet voidaan kuitenkin skaalata vaativuuden osalta osallistujien taitotasoon soveltuvaksi, eikä kenenkään tarvitse osallistua niihin harjoitteisiin joihin he eivät halua. Jos olet epävarma osallistumisesi edellytyksistä, ota rohkeasti yhteyttä Jaakkoon sähköpostitse osoitteessa jaakko@jaakkosavolahti.com tai puhelimitse numeroon +358 45 633 9379.

Ikäraja osallistumiselle on 16 vuotta. Alaikäiset tarvitsevat huoltajan suostumuksen osallistumiselle.

Mitä tarvitset mukaan:


Kesän paras viikonloppu! -Olli Sovijärvi, lääkäri


Hinnat ja alennukset

Leirien hintaan sisältyy:

Toimi nopeasti - nopean varaajan etuna säästät 50 euroa! Nopean varaajan etu on voimassa kolme kuukautta ennen leirin alkua tehdyille varauksille.

Perus- ja jatkoleirien hinta nopealle varaajalle on 328 euroa (sis. alv 24%). Normaalihinta on 378 euroa.

Lisäksi pariskunnat tai ystävykset, jotka jakavat parisängyn, saavat 10% alennuksen.

Aikataulu

Leiri alkaa ensimmäisenä päivänä klo 19 Lohjansaaren mökillä ja päättyy viimeisenä päivänä noin klo 18. Ensimmäisenä iltana syömme illallisen ja kokonaisina leiripäivinä aamupalan, lounaan ja illallisen. Varsinainen Luonnollisen liikkumisen harjoittelu tehdään kokonaisina leiripäivinä kahtena jaksona, yhteensä noin viisi-kuusi tuntia per päivä. Lisäksi leireihin sisältyy tiivis esitys terveyttä tukevasta ravinnosta ja elämäntavoista kysymyksineen ja keskusteluineen sekä luontokierros.