Warning: Creating default object from empty value in /home/helsinkipaleo/helsinkipaleo.com/wp-content/themes/boldnews/functions/admin-hooks.php on line 160

Maanantain menestystarina: Katrin huippufiilis

 

Olen ammatiltani Kosmetologi- Personal trainer, joten jo työni puolesta ruokavalioiden tutkiminen on ollut minulle tuttua pidemmän aikaa. Todella intohimoisesti olen perehtynyt ravinto-asioihin viimeisen parin vuoden ajan. Aloitin tutkimisen, kun minulla oli joka ikinen kilpirauhasen vajaatoiminnan oire, mutta testit kertoivat  arvoni olevan aivan normaalit. Aloin kyseenalaistamaan lopullisesti ruokaympyrän oppeja kun vatsakipuni häiritsivät jokapäiväistä elämääni. Minua alkoi kiinnostamaan, onko olemassa jotakin parempaa syötävää, kuin ruoka jonka tuoteselostus muistuttaa enemmän Eniron maantiekarttaa kuin ruokaa? Miksi olemme niin sairaita? Minkälainen bisnes on kaiken takana?

Luin kirjallisuutta ja tutkin netistä vähähiilihydraattisesta ruokavaliosta. Aloitin hiilihydraattitietoisen ruokavalion noin vuosi sitten. Minulle leivän ja pastan pois jättäminen ei ollut mikään ongelma, olihan se täysin ilmainen keino testata miten elimistöni siihen reagoi. Pikkuhiljaa vatsakivut ja väsymys helpottivat. Jaksoin taas treenata paremmin ja oloni oli parempi. Käytin tällöin vielä joitain maitotuotteita, pääasiassa rahkaa ja turkkilaista jugurttia. Silti minua vaivasi väsymys aamuisin, minulla kun on tapana treenata kukon laulun aikaan ennen töihin lähtöä. Herääminen oli toisinaan todella vaikeata. Treenin jälkeen oli aina yhtä mahtava olo, mutta itseä mietitytti taas, voisiko herääminen olla vieläkin helpompaa.

Vuoden vaihteessa aloin ottamaan noin kaksi palaa luomu ruisleipää treenin jälkeisellä aterialla. Pikkuhiljaa alkoi selkäni iho kutiamaan, ihottumaa ei ollut, vain kutina. Yhdistin sen pakkaseen ja kuivaan huoneilmaan joten levittelin joka ilta kookosöljyä ja ajattelin, että kyllä se siitä kun pakkaset helpottavat. Vatsakipuja minulle ei leivästä tullut ollenkaan, kunhan pidin huolen että sitä on vain muutama pala eikä muita viljatuotteita tule. Pakkaset tuli ja meni, yksi jäi: selän kutina, joka alkoi jo pikkuhiljaa ärsyttämään! Istahdin taas koneelle tutkimaan lisää. Löysin Helsinki paleo sivut. Luin Jaskan tekstit Onks viljoi näkynyt? Sekä totta kai heti alkuun kuuntelin Paleo podcast 1. Se oli sitten siinä, saman tien 100% paleoruokavalio, leipä toki lensi ensimmäisenä. Meni kaksi päivää ja selän kutina hävisi. Meni viikko ja heräsin ennen herätyskelloani. Nukun yöni kuin tukki. Kolmannella viikolla olin viimeistään aivan myyty ja ihmettelin voiko näin hyvää oloa olla?!

Jätin perus juoksulenkit pois ja tilalle tuli joko intervallitreeni tai kävely salitreenin lisäksi. Salitreenin määrää nostin 6 kertaan viikossa, ei vaan malta pysyä poissa! Tulokset paranee koko ajan ja tavoitteet vartalon sekä elämän suhteen kirkastuvat koko ajan selvemmäksi. Kyllä minut taitaa fitness lavalta vuonna 2013 löytää :) Tällä hetkellä paleointia takana toista kuukautta, ja jos mikä, niin se on selvää ettei paluuta ole. Käytän joka päivä myös ns. Superfoodeja vihersmoothiessa treenistä palautumiseen sekä henkiseen hyvään oloon normaalin paleo ruokavalion lisäksi.

Mieheni on kärsinyt elämänsä ajan allergiaoireista. Eläimet, siitepöly sekä huonepöly aiheuttivat hengenahdistusta. Hän on syönyt jatkuvasti allergialääkeitä. Mieheni on elänyt vhh -ruokavaliolla, joka sisälsi runsaasti maitotuotteita. Olo oli koko ajan hyvä, vain allergiaoireet vaivasivat kuten normaalisti siihen asti. Paleoon siirtymisen ja sen mukana maitotuotteiden kokonaan pois jättämisen jälkeen meni noin viikko, kun hän huomasi että eipä ole tarvinnut syödä allergialääkkeitä yhtään. Kaikki tähän mennessä oireita aiheuttaneet tekijät eivät saa aikaan minkäänlaisia allergisia oireita. Odotamme innolla, mitä kevään siitepölyaika tekee. Edelliset vuodet kun on menneet allergialääkkeiden varassa.

Koko ajattelutapani on mennyt täysin uusiksi paleo elämän myötä. Helsinki paleon hyvinvointihaasteet antoivat todella paljon ajattelemisen aihetta, pienillä muutoksilla on uskomattomat vaikutukset elämään.  Kiitän suuresti Jaskaa ja Ollia, teette uskomattoman hyvää ja tärkeää työtä!!

Katri Niemisalo
www.beautix.net

Tämä postaus on osa “Maanantain menenestystarinat” sarjaa, jossa esitellään paleosta hyvinvointia ja fiilistä elämäänsä saaneiden Helsinki Paleon lukijoiden tarinoita ja kokemuksia. Jos haluat oman tarinasi julkaistavaksi, lähetä se sopivien kuvien kera mulle osoitteeseen helsinkipaleo@gmail.com ja ole mukana kannustamassa muita tiellä kohti parempaa hyvinvointia!

Tägit:

Ei vielä kommentteja, ole ensimmäinen kommentoija!

Jätä vastaus